Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Liittyminen

Ennen liittymistä tässä vielä jonkin verran sääntöjä sivulla liikkumisesta ja pelaamisesta. Liittyminen tarkoittaa sitä, että olet lukenut ja hyväksynyt noudattamaan näitä sääntöjä ja ohjeita. 

yleistä

1. Liittyä saa tällä hetkellä enintään kahdella hahmolla.

2. Ensimmäinen roolaus kannattaa kirjoittaa noin parin viikon kuluessa. En ole siivoamassa listaa ihan hirveän aktiivisesti, mutta esimerkiksi pelaaja, joka ei ole ensimmäistäkään kertaa kuukauteen kirjoittanut, saattaa saada lähtöpassit.

3. Luethan Juoni-sivun ennen liittymistä, kirjoitettu tieto on melko oleellista myös hahmojen luonnissa.

4. Muistakaa asiallisuus sivuilla kirjoittaessanne. Kiroilu ei ole kielletty, mutta mikäli sammakkoja tulee neljä peräkkäin, kannattaa harkita viestinsä lähettämistä uudelleen. Epäasialliset aiheet, toisten haukkuminen ja syrjintä ovat ehdottomasti kiellettyjä. Pidetään ilmapiiri mukavana!

5. Roolipelin ikäraja on K16, pelauksissa saattaa esiintyä myös K18 materiaalia. Ikärajan syynä on ensisijaisesti pelausten sisältö, mutta myös tavoite pitää kaikki pelaajat samalla aaltopituudella. Kaikista kuvottavimmat tapahtumakuvaukset kannattaa kuitenkin jättää kirjoittamatta, ja seksuaaliset tapahtumatkin voi hoitaa yksityisellä mikäli niitä tarvitsee kirjoittaa. Tavallista kovemmasta materiaalista kannattaa joka tapauksessa aina mainita roolauksen alussa. 

roolipelauksesta

Luultavasti tiedät nämä säännöt jo, jos olet näin pitkällä lukemassa, mutta kerrataan nyt kuitenkin vielä!

1. Autohittaus on kiellettyä. Autohittaus tarkoittaa siis muiden hahmojen liikuttelemista/tekojen päättämistä ilman lupaa. Mikäli hahmoille syntyy tappelu, on tuloksesta sovittava etukäteen, tai sitten kirjoitetaan tyylillä "Hän yritti lyödä tyttöä poskelle." paino sanalla yritti, jotta toinen pelaaja saa tilaisuuden reagoida kuten haluaa.

2. Munchaus on ehdottomasti kiellettyä. Hahmosi ei voi olla täydellinen, kaikkien ihailema ja kaikessa onnistuva. Kaikissa meissä on niin hyviä puolia kuin vikoja, niin myös satuhahmoissamme.

3. Metapelaaminen on kiellettyä. Hahmosi ei siis voi tietää tulevia tapahtumia tai vasta tapaamansa henkilön nimeä (ellei nyt satu olemaan ennustaja).

4. Kaikkihan osaamme roolata hyvällä oikeinkirjoituksella ja yleiskielellä. Roolata saa imperfektissä tai preesensissä ja minä- tai hän-muodossa. Aikamuoto ja persoonamuoto täytyy tietenkin päättää etukäteen ja niissä täytyy pitäytyä.

5. Muistetaan huomioida vastapelaajaa pelitilanteissa. Toisen kanssa keskustellessa ei siis kannata kertoa pelkästään oman hahmon teoista jne, vaan kannattaa kirjoittaa vaikkapa toisen keskustelijan ulkonäöstä, reaktioista ja oman hahmon tuntemuksista toista hahmoa kohtaan. Näin pelaaminen on jännittävämpää ja miellyttävää pelaajille. 

Toisin sanoen pidetään pelaukset realistisina mitä satuhahmoihin New Yorkissa tulee, huomioidaan muita pelaajia ja käyttäydytään sivuilla yleisesti asiallisesti!

Nyt pääsetkin liittymään! 

©2019 Fables RPG - suntuubi.com